Muursticker verwijderen? Wij helpen je!

Muurstickers zijn eenvoudig en gemakkelijk van de muur te verwijderen. Wel verschilt het per ondergrond hoe gemakkelijk de muursticker te verwijderen is. De muursticker verwijderen gaat bij de meeste ondergronden soepel en vaak ben je binnen enkele minuten klaar.muursticker verwijderen

Muursticker verwijderen – tips & trics

Er zijn een aantal verschillende manieren om de muursticker te verwijderen en deze verschillen per ondergrond. Heb je de muursticker op een harde muur (bijvoorbeeld een gestukadoord muur) geplakt? Dan kan je een hoekje los peuteren en vervolgens de hele muursticker van de muur verwijderen. Doe dit rustig en met beleid, mocht het wat stroef gaan dan helpt het om de sticker wat op te warmen. Hier kan je het beste een föhn voor gebruiken.

Door met de föhn een tijdje de muursticker te verwarmen zorg je ervoor dat de ‘lijm’ wat warmer wordt. Door dit proces wordt de lijm ook zachter en daardoor is het makkelijker om de muursticker te verwijderen.

Over het algemeen blijven er geen lijmresten achter na het verwijderen van de muursticker. Mochten er echter wel lijmresten zijn achtergebleven, gebruik dan een föhn en een vochtige doek.

Muursticker verwijderen stappenplan

  • Stap 1 – Föhnen: Richt een föhn op één van de hoeken van je muurstickers. Zet de föhn op een lage stand en verwarm de muursticker voor een tijdje.
  • Stap 2 – Muursticker Verwijderen: Als de muursticker warm aanvoelt kun je beginnen met het verwijderen van de sticker. Trek voorzichtig aan het hoekje van de muursticker. Verwarm stapje-voor-stapje de oppervlakte en trek voorzichtig de muurstickers van de muur.
  • Stap 3 – Lijm Verwijderen: Als je de muursticker hebt verwijdert kunnen er nog stukjes lijm op de muur achterblijven. Je kunt deze het beste verwijderen met een vochtige doek. Wrijf de plek zoveel mogelijk schoon met de vochtige doek.

Er zijn ook filmpjes beschikbaar die duidelijk laten zien hoe je de muursticker het beste kan verwijderen. Via dit youtubefilmpje kan je duidelijk zien hoe gemakkelijk het is.

Raamsticker verwijderen

Het verwijderen van een raamsticker gaat hetzelfde als het verwijderen van een muursticker. Verwarm met de föhn de sticker voordat je deze eraf probeert te trekken. Hierdoor wordt de ‘Lijm’ van de sticker warm en zacht. Dit zal ervoor zorgen dat de sticker gemakkelijker loslaat. Stel de sticker zit heel erg vast en komt er niet af, gebruik dan een verfkrabber. Met de verfkrabber is de raamsticker er ook zo af.

Tijd voor een nieuwe muursticker

Wanneer je de muursticker succesvol hebt verwijderd kan je weer een nieuwe muursticker bevestigen. Weet je nog niet zo goed wat je wilt hebben? Neem dan snel een kijkje bij al onze muurstickers.

Wil je een eigen ontwerp hebben of iets op maat laten maken? Kijk dan op onze ontwerp pagina of neem hier contact met ons op!

Pin It on Pinterest